onsdag 10 oktober 2012

sköldkörteln som spökar

Det är inte några "kroniska" fel på min lille mage, bara en känslig tjocktarm som gärna lever rövare om nätterna om jag slarvat med kosten... Jag ska faktiskt få träffa en specialist som forskar kring IBS vid Linköpings Universitetssjukhus och som gärna träffar yngre människor med dessa problem. Jag är öppen för förslag då jag liksom efter 8 år börjat tröttna på mina egna "självmedicineringar". Men detta måste vänta då läkaren upptäckte att min sköldkörtel är långsam, varpå hon ringde mig igårkväll innan jag skulle sätta mig på spinninghojjen.

Jaha, käka levaxcin? Det vill jag ju inte. Den medicinen måste man dessvärre äta hela livet. Och vad har den för biverkningar? Ja, i vårt samtal lät jag nog en smula skeptisk men hon menade på att detta kan förklara min trötthet, tomhet, orkeslöshet mm. Och efter lång tankeverksamhet (på spinningcykeln) kan kanske sköldkörtelns underprestation förklara varför jag nästan går upp i vikt? än ner... (Om man bortser från alla muskler)

Hur som helst så har jag suttit på VC och tagit flera blodprover idag. Dem måste ju vara säkra, vilket jag påstår att de borde vara då halva släkten har problem med sin sköldkörtel! Nu får jag vänta i ytterligare tre dagar för att se vad de kommer fram till. Fram tills dess ska jag nog ta reda på hur sjukdomen faktiskt fungerar. Om någon själ därute äter levaxcin och älskar träning lika mycket som jag, hör gärna av dig, har ingen kunskap om den kombinationen.

Nu mumsar jag världens godaste pannkaka, kaffe, te och keso.

2 ägg
1/2 dl soyghurt (vanilj)
1 tsk fiberhusk
Äkta vaniljpulver
Kokosolja att steka i (rikligt)

- Min bästa kombination någonsin, en aning för mycket socker kanske i yoghurten men idag är jag värd det.

Att träna två tunga pass igår, TRX 45 min på morgonen och spinningklass 60 min på kvällen gick alldeles utmärkt.  Enda nackdelen var kanske att jag råkade äta en Polar pärlan vete två timmar innan som satte magen ur balans... Ja ni får tänka er själva hur det slutade. Utan någon som helst energi i kroppen tryckte jag en återhämtningsdryck innan passet och det fungerade utan några som helst problem. Benen kändes lättare efter passet än innan, så det där med dubbelpass kommer jag definitivt utnyttja när tiden finns!

Vilodag och tyskpub i eftermiddag med hela programmet PA, bratwurst & potatissallad serveras, men magen klarar inte av sånt så jag får nog mest titta på. Ha en härlig lill-lördag!

2 kommentarer:

  1. hellou,
    jag har varit med i ett forskningsprogramm ang djävulens påhitt IBS...
    jag har lärt mig att leva med det, och liksom insett att det böir bättre av att gilla läget, och att ta det som det kommer---
    kankse inte är vad dul vill höra, men efter 6 månader av sammarbete med US, så känns det bättre, men inga mirakel tyvärr.
    hoppas att du kommer att få ut mera.

    kram till dig, !!!!
    om du har frågor ang. IBS, bring it on!!! jag kan ALLT...

    kram kram

    Camilla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej och tack för informationen :)

      Ja, det verkar som om varje enskild individ har sina problem, sina metoder och tillvägagångssätt. Själv upplever jag att magen mår som bäst när jag slopar kolhydrater helt och för täta fibrer. Men. Hur kul är det liksom? Alltid?

      Om du har några knep, bring them on ;)

      Kramar Jossan

      Radera