söndag 22 september 2013

ska jag, eller ska jag inte?

Bloggen Under vårt tak inspirerar mig ofta när jag inte har någon vidare värst kreativitet när det kommer till matlagning. Mer och mer förstår jag att jag måste exkludera vissa basvaror i min kost för att få än mer kontroll på min magåkomma. För när skoven väl kommer, slås hela immunförsvaret omkull och jag måste liksom börja om på noll på alla delar, träning, kost och astman.

Det som hindrar mig från att äta en ren paleokost är att min sambo inte gillar kokosmjölk. Kokosdoften förknippar han med spya.  Vissa grytor gör jag på kokosmjölk utan hans vetskap. Men ibland har han sinnesjuka luktmembran och vägrar äta maten. Istället trycker han i sig mackor och óboy. Och sån jag är, snäll o dan, anpassar jag mig och låter honom få välja  ingredienser till de flesta rätter vi lagar.

Men nu har jag verkligen inget att förlora. Mattias får äta min mat och därmed basta. Med förstklassiga kosttillskott som basis med så ren Omega3 det går att hitta på marknaden känner jag att en paleochallenge kan bli av. Jag vill må bra igen. Jag vill hitta den där energin som jag verkligen levde på i somras. Alkoholen måste exkluderas oavsett hur ratad och "annorlunda" jag blir i vår umgängeskrets. Min hälsa går före den sociala normen. En kollega till mig i Eqology sa många kloka saker till mig som gjorde att jag liksom började tänka till, ännu mer.

En artikel jag fastnade för i deras blogg:  Under vårt tak För att jag också vill vara sådär pigg, fräsch och sprudlande när jag väl är där i livet. Fortsätter googla runt, dricka kopiösa mängder te och be till alla gudar jag vet om att jag snart ska få vara frisk igen. Vi ses,


Jag kan inte beskriva hur mycket jag saknar
gymmet, vikterna, mina träningsvänner
och känslan av att vara stark.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar