torsdag 13 december 2012

Jag borde leva som jag lär?!

Jag har visst svårt att förstå att jag inte kan äta vissa saker?
Morgonen har tyvärr fyllts med toalettbesök, kramper i magen och allmänna tjut. Godis på jobbet följt av glass med sambon framför Hamilton 2 klarade inte min lilla mage av dagen efter. Suck. Att jag aldrig lär mig... Mellan detta pluggar jag Interredovisning, det mesta känns igen från gymnasiet, men det är visst endel nytt också.

Jag laddar för att gå ut en sväng, man måste ju faktiskt passa på när solen tittar fram eftersom man inte är allt för bortskämd med detta fenomen. Till kvällen ska jag tillsammans med familjen ut på julklappssökning, det närmar sig med stormsteg och jag har faktiskt inte köpt en endaste. Förra året fick alla bara min kärlek och närhet, det här året kanske jag ändå ska bjuda till en aning mer?

Dissar min sambos trötthet, han behöver ju sol och värme! Jag försöker övertala honom detta, att vi faktiskt ska boka två flygstolar till Bangkok, men han liksom går och småbubblar och ifrågasätter. Stort dislike!

Hissar mitt egna sug på träning! Aldrig någonsin har jag velat gå till gymmet lika mycket som nu, trots svårigheterna att ta sig fram i snön, kölden, alla kläder man bylsar på sig. De där ursäkterna som jag förr hittade på som att man inte orkar eller hinner är förbi, du orkar visst det! Det finns inga ursäkter, en timmes träning är ju endast 4 procent av ditt dygn. Tänk på det nästa gång du slöat framför tv.n i några timmar. Kanske ett nyårlöfte? Att röra på sig oavsett träningsform i minst en timme om dagen? Det kan ju inte vara för mycket begärt?

Alla gnäller om att man har ont överallt, särskilt kvinnor. Men om de hade lagt ner lite tid på styrketräning, att träna upp de där obefintliga magmusklerna, ryggmuskulaturen osv, kanske de aldrig haft de krämpor som de nu lider av idag? Ja som ni förstår får man höra en massa historier i förorten där jag jobbar, och ibland stänger öronen av tillslut. Kosten vågar jag inte ens yttre mig om, men Ni förstår säkert själva. Kost och träning hänger ihop. Så enkelt är det.

Önskar er alla en mysig Lucia // jossan


Ps. Lite sol skulle väl inte skada?2 kommentarer:

  1. Jo men det är ju lite så. Att med motion och styrka så kommer man ganska långt och kan leva ett liv förhoppningsvis utan så mycket värk och besvär! Grattis till VG!

    SvaraRadera
  2. Ja, visst ska man inte döma men i ganska så många av fallen så saknar de den där vardagsmotionen åtminstone. Men sedan kan man som exempelvis prata om min pappa, fd elitskidåkare, som dragits med ett diskbråck sedan 2000. Men man kan förhoppningsvis förebygga andra typer av sjukdomar med motion & kost.

    Tack Sara, det känns så otroligt bra då kursen före oss var hela 76 % som blev underkända.

    SvaraRadera